Biga’da şehir merkezinde bulunan Halimbey Konağı Kent Müzesi düzenleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra Biga ve köylerinde geçmiş dönemlerde evlerde kullanılan kılıç,tabanca, mermi gibi savaş malzemeleri, semaver, kap-kacak, makas, radyo, saat, cep saati gibi eski eşyalar, eski eser kitaplar, gazeteler, dergiler, gelinlik, bindallı, yastık kılıfı gibi çeyiz malzemeleri ile her türlü eski değeri olan malzemeler sergilenecek Dört katlı Halimbey Konağının Biga’ya kazandırılması ile bir kültür mozaiğine sahip olan ilçenin çerkez, pomak, muhacir, boşnak, Yörük gibi bir çok kültürü bir araya getirecek.

Bozcaada Yerel Tarih Müzesi

Published In: Müzelerimiz Hits: 1258

Bozcaada’da Ayazma yolu üzeri, Palamar mevkii, ada merkezine 2 km. mesafededir. 10.235 m2 arazi içinde, tabanda 130 m2’lik kapalı sergileme alana sahip, ada mimarisine uygun kerevetli bağevi şeklindeki binasında Haziran 1998’den itibaren oluşmaya başlayan koleksiyon sergilenmektedir.

Çanakakle Arkeoloji Müzesi

Published In: Müzelerimiz Hits: 1242

Çanakkale Arkeoloji Müzesi’sinde Çanakkale çevresinden müzeye gelen heykeller, mimari eserler, amforalar, mezar stelleri, bronz ve pişmiş topraktan yapılmış çanaklar, çömlekler, kandiller, altın ve takılar, heykelcikler, taş ve kemik aletler, cam süs eşyaları ve koku kapları ve ahşap konsollar sergilenmektedir.

Çanakkale Deniz Müzesi

Published In: Müzelerimiz Hits: 1735

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bulunmaktadır.Anıtkabir Müzesi gibi birinci sınıf askerî müze statüsünde olup, halka açıktır.Çanakkale Deniz Müzesi; Çanakkale il merkezinde 1915 Deniz ve Kara Savaşları’nın anlatımına yönelik bir bilgilendirme kompleksinin bulunmaması nedeniyle bu ihtiyacı karşılamaya yönelik çalışmalar sonucunda 18 Mart 1915 Deniz Zaferinin 67. yıl dönümünde açılmıştır. (18 Mart 1982 tarihinde)

Çamburnu Ziyaretçi Merkezi . Eceabat ilçe çıkışında Kilitbahir Köyü istikametindedir. Milli Park ve Çanakkale Savaşları hakkında bilgi alınabilecek en kapsamlı merkez niteliğindedir. Savaş alanından buluntular, fotoğraf, harita ve savaş malzemelerinin sergilendiği küçük bir müzesi vardır.Bu merkezden gezilecek yerlerle ilgili broşür ve bilgi alınabilir